آئین نامه پوشش دانشجویان

معاونت دانشجویی وفرهنگی
پنج‌شنبه، ۵ خرداد ۰۱

پیوست مصوبه جلسه ۱۹۷ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی

مصادیق پوشش (مجاز و غیرمجاز) ویژه دانشجویان با توجه به تبصره /۳ د، ماده ۶ آیین نامه انضباطی دانشجویان ( مصوب جلسه ۳۵۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل می‌باشد:

پوشش در دانشگاه

۱- پوشش مختص محیط آموزشی دانشگاه (کلاس‌ها، سفرهای مطالعاتی، اردو، سلف، داخل سرویس‌ها و…)

۱-۱- لباس:

۱-۱-۱- لباس‌ها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباس‌های سایر محیط‌ها نظیر: جشن‌ها، محیط‌های تفریحی ورزشی، استراحت و… متفاوت و به دور از مدهای افراطی باشد.

۲-۱-۱- رنگ لباس‌ها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد و موجب جلب توجه نگردد.

۳-۱-۱- لباس‌های مورد استفاده در دانشگاه باید از مصادیق لباس‌های غیرمجاز نباشد.

۲-۱- کفش و جوراب:

۱-۲-۱- کفش‌ها باید ساده و در خور شأن و منزلت دانشگاه باشد.

۲-۲-۱- کفش‌های صندل و دمپایی، پاشنه‌های خیلی بلند (بالای ۵ سانتی متر)، پوتین‌های بلند (تا زانو) در صورتی که با شلوارک پوشیده شود و کفش‌هایی که در میهمانی‌ها و مجالس ویژه استفاده می‌گردد، نباید پوشیده شود.

۳-۲-۱- پوشیدن جوراب در محیط‌های آموزشی لازم می‌باشد.

۴-۲-۱- رنگ جوراب‌ها و کفش‌ها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد.

۳-۱- جواهرات و زیور آلات:

جواهرات و زیور آلات مورد استفاده در محیط آموزشی باید از مصادیق مجاز (مانند حلقه ازدواج، ساعت و…) باشد.

۴-۱- مواد معطر:

استفاده از مواد معطر ملایم مجاز است.

۵-۱- آرایش و ترکیب ظاهری:

۱-۵-۱- بهداشت و پاکیزگی فردی شرط لازم برای دانشجویان می‌باشد.

۲-۵-۱- آرایش‌هایی که جنبه زیبایی، جلب توجه دیگران را دارد در محیط آموزشی ممنوع می‌باشد. (مثل استفاده از پروتز و ژل برای پسران و لوازم آرایشی صورت برای دختران)

۳-۵-۱- طول ناخن‌ها باید مناسب باشد. استفاده از لاک، ناخن مصنوعی و جواهرات ناخن ممنوع می‌باشد.

۴-۵-۱- آرایش و پیرایش موها باید مناسب با شأن دانشگاه باشد.

۲- مصادیق البسه، متعلقات وابسته به البسه و… (غیرمجاز)

۱-۲- مصادیق غیرمجاز برای دختران:

۱-۱-۲- استفاده از کلاه بدون مقنعه ممنوع می‌باشد.

۲-۱-۲- نپوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن جز صورت و دست‌ها تا مچ (مانند استفاده از روسری‌های نازک و کوتاه، استفاده از جوراب نازک…)

۳-۱-۲- استفاده از دامن ممنوع می‌باشد.

۴-۱-۲- استفاده از شلوارهای چسبان و کوتاه و شلوارهایی که تعمداً پاره یا وصله داشته باشد، ممنوع می‌باشد.

۵-۱-۲- استفاده از طلا و جواهرات که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن به جز گوشواره (نظیر بینی، زبان، ابرو و…) مجازنیست.

۶-۱-۲- بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، استفاده از جواهرات ناخن یا طرح‌های هنری روی ناخن، استفاده از لاک ناخن در محیط آموزشی ممنوع می‌باشد.

۷-۱-۲- استفاده از جواهرات و زیور آلات غیر معمول (مانند استفاده از بازیت(زنجیر پا) و انگشتر در پا نگین‌های دندان و…)

۸-۱-۲- آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف (مثل تاتو کردن، بافتن مو، درست کردن مو به صورت تیغ تیغی)

۹-۱-۲- مانتوهای نامناسب (مانند: مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کاملاً مشخص باشد، مانتوهای با رنگ زننده و تند و…)

۱۰-۱-۲- چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری.

۲-۲- مصادیق غیرمجاز برای پسران دانشجو:

۱-۲-۲- استفاده از کراوات و پاپیون از هر نوع

۲-۲-۲- استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ، نازک و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشد.

۳-۲-۲- استفاده از زیور آلات، گردن بند، زنجیر، مچ‌بند، دست‌بند، گوشواره، لاک و انگشتر طلا (به استثناءحلقه ازدواج)

۴-۲-۲- استفاده از رنگ‌ها و آرایش‌های مو به صورت تند و زننده (مش کردن، فرکردن، بافتن و…) بلند بودن مو بیش از حدمعمول به طوری که یقه لباس پایین‌تر بیاید و… ممنوع می‌باشد.

۵-۲-۲- استفاده از کلاه ورزشی، کلاه‌های نامناسب با محیط دانشگاه

۶-۲-۲- برداشتن ابرو، تاتو و رنگ کردن

۷-۲-۲- لباس‌های اندامی مردانه، تنگ و چسبان، آستین خیلی کوتاه مانند حلقه‌‌ای، یا رکابی و…

۳-۲- مصادیق غیرمجاز برای دختران و پسران دانشجو:

۱-۳-۲- مچ بندهای (دست و پا) غیر متعارف که دارای نقوش زننده علایم گروه‌های ضد اسلام و ضد انقلاب و ضد اخلاق و یا پولک دار، چراغ دار، قفل دار، زنجیردار و… می‌باشند.

۲-۳-۲- استفاده از پیشانی بند، شال و دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کیف‌هایی که دارای نقوش و نوشته‌هایی با حروف لاتین وزننده و یا دارای علامت گروه‌های ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشند.

۳-۳-۲- استفاده از لباس‌هایی که روی آن تصاویر زن: اندام‌های جنسی، الفاظ رکیک، عبارات عاشقانه و مبتذل، تصاویر فکاهی وپوچ و بی‌معنا، شعارهای قومی و نژادی، آرم و نشانه‌های ضد اسلام و ضد انقلاب و ضد اخلاق و گروه‌های ضد اسلام و ضد انقلاب و ضد اخلاق و گروه‌های خاص حاوی تبلیغات تجاری که براساس هنجارهای اجتماعی می‌توانند زننده یا توهین آمیزتلقی شوند یا محیط آموزشی را خصمانه سازند ممنوع است.

۴-۳-۲- در نواحی قابل رؤیت بدن نباید خالکوبی وجود داشته باشد و در صورت وجود حتی الامکان باید پوشیده شوند.

۵-۳-۲- استفاده از لباس‌ها و آرم‌هایی که متعلق به گروه‌های خاص انحرافی از جمله: رپ، هوی و… می‌باشند.

۶-۳-۲- تاتو صورت (لب و ابرو و چشم)

معاونت دانشجویی وفرهنگی