کارگاه تجربی طرح و ساخت سازه‌های پارچه‌ای

پنج‌شنبه، ۵ دی ۹۸

کارگاه تجربی طرح و ساخت سازه‌های پارچه‌ای در تاریخ ۲ و ۳ دی ماه در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی سجاد برگزار شد. این کارگاه با همکاری دانشگاه Surrey انگلستان و تدریس آقای دکتر علیرضا به نژاد، مدیریت مرکز تحقیقات سازه فضاکار دانشگاه Surrey و با همکاری آقایان مهندسین آرمین متقی و حسین جمیلی شکل گرفت. اداره روابط عمومی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد نیز حمایت این کارگاه را برعهده داشته و در تعیین راستاهای طراحی سازه‌ها نقش ایفا کرده است.

در انتهای دوره نیز به شرکت کنندگان، گواهینامه مشترک از دانشگاه Surrey و دانشگاه صنعتی سجاد اعطا گردید.

در این کارگاه که در دو بخش نظری و عملی برگزار گردید، شرکت کنندگان با چگونگی ساخت اعضای سازه‌ای، تکنیک‌های فرم‌یابی توسط پارچه، و تولید الگوهای برش آشنا شدند. شرکت کنندگان، در گروه‌های پنج نفره و تحت نظارت مدرسین، در سه راستای طراحی فضای بازی کودکان، غرفه غذا و مدول پوشش میدان شهری، ده عدد سازه پارچه‌ای را در مقیاس یک به بیست طراحی و ساختند. همچنین، در روند ساخت یک سازه پارچه‌ای زین اسبی با مقیاس یک به یک، شرکت کنندگان با مراحل به پا کردن اینگونه سازه‌ها و چالش‌های آن مستقیما آشنا شدند. نتایج این کارگاه، به مدت ده روز، در لابی و حیاط ساختمان شماره سه دانشگاه صنعتی سجاد در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.