رفتن به محتوای اصلی

دانشجویی و فرهنگی

امور دانشجویی


هدف از ایجاد حوزه دانشجوئی در دانشگاه‌ها پشتیبانی دانشجویان در امور رفاهی، فرهنگی، اجتماعی‌ و کشف استعدادهای دانشجویان مستعد به‌منظور فراگیری هرچه بهتر دروس و علوم مرتبط با رشته آنها می‌باشد.
ایجاد واحدهای خوابگاهی، امورتغذیه، بوفه، امور وام، بیمه و ارائه خدمات به دانشجویان مزدوج و نیز امور مربوط به دانشجویان شاهد و ایثارگر و ارائه مشاوره به مراجعین دانشجو به‌منظور حمایت و پشتیبانی دانشجویان در دانشگاه‌ها بوده‌‌است.

1

راهنمای رزرو غذا


۱-جهت رزرو غذا به آدرس اینترنتی https://food.sadjad.ac.ir مراجعه نمایید. نام کاربری شماره دانشجویی و رمز عبور همان رمز پورتال دانشجویی (پویا) می‌باشد.
توجه: در صورت مشکل در ورود جهت بازیابی رمز عبور به اداره آموزش تماس بگیرید.

1

۲-پس از ورود به بخش پرداخت اینترنتی برروی افزایش اعتبار اینترنتی کلیک کرده و به میزان دلخواه حساب کاربری خورد را شارژ کنید (حداقل ۹۶۰۰ تومان و حداکثر ۱۰۰ هزار تومان) سپس به بخش خرید و رزرو غذا رفته و نسبت به رزرو غذا اقدام کنید.
توجه: تا ساعت ۱۰ هر روز می‌توانید نسبت به رزرو غذای روز بعد اقدام کنید. روز‌های تعطیل امکان رزرو غذا وجود ندارد.

1

۳-جهت خرید غذا بدون رزرو قبلی (در صورت موجود بودن غذای اضافه در پایان وقت غذاخوری) از بخش رزرو و خرید غذا بر روی آیتم خرید روز فروش کلیک کرده و سپس تیک وعده ناهار یا شام که می‌خواهید خرید انجام بدهید را زده و بر روی دکمه ذخیره کلیک نمایید مبلغ خرید از حساب شما کسر شده و اعتبار فعلی را نمایش می‌دهد.

1

۴- درصورتی‌که دانشجو کارت دانشجویی خود را جهت گرفتن غذای رزروی به همراه نداشته باشد، باید به بخش رزرو و خرید غذا رفته و با انتخاب آیتم فیش فراموشی، تاریخ و وعده‌ای که می‌خواهد کد فیش فراموشی خود را تحویل بگیرد به همراه نوع رزرو (هفتگی، روز فروش) را وارد نموده و بر روی دکمه تأیید کلیک نمایید و سپس کدی را دریافت می‌نمایید که این کد شامل یک عدد ۶ رقمی است که بر روی دستگاه تحویل غذا با فشردن دکمه فیش فراموشی کد را وارد کرده تا غذای خود را تحویل بگیرید.

1

نحوه دریافت غذا:


با شروع زمان وعده غذایی، لیست غذاهای تعریف شده برای آن وعده بر روی صفحه دستگاه نمایش داده می‌شود و دستگاه آماده جهت تحویل غذای آن وعده می‌باشد. کارت دانشجویی خود را همانند شکل ذیل به محل کارت خوان دستگاه (پایین محل اثر انگشت) نزدیک نمایید. در صورتی که آن وعده غذایی را رزرو داشته باشید دستگاه با آلارم دینگ دانگ و نمایش اطلاعات شما، غذای رزرو شده را اعلام می‌دارد.

1 1

نحوه دریافت غذا از طریق کد فراموشی: اگر شما غذای وعده‌‌ای را رزرو کرده‌‌اید ولی کارت خود را به همراه ندارید، کافیست کد فیش فراموشی آن وعده را (از سامانهٔ اتوماسیون تغذیه بخش رزرو وخرید غذا-فیش فراموشی) دریافت نموده و با زدن F۴ (فیش فراموشی) دستگاه و وارد کردن آن کد غذای خود را دریافت نمایید.

1

ورود به سیستم غذاخوری

امور بیمه دانشجویان
تمامی دانشجویان در طی تحصیل بیمه حوادث می‌باشند که دانشجویان با پرداخت مبلغ ۲۰۰۰۰ ریال در مقابل حوادث پیش‌آمده بیمه می‌باشند.
در سال تحصیلی جاری بیمه دانا عهده‌دار بیمه دانشجویان می‌باشد.
دانشجویان عزیز می‌توانند پس از بروز حادثه به پزشک مراجعه و در نهایت صورت‌حساب‌های اخذ شده را جهت ارجاع به بیمه به اموردانشجویی تسلیم نمایند.
اموردانشجویی همواره خود را موظف به رسیدگی به امور دانشجویان شاهد و ایثارگر می‌داند و پیگیری های لازم را جهت رفع مشکل این عزیزان هم به لحاظ دانشجوئی و هم به لحاظ آموزشی عهده‌دار می‌باشد.
جهت رفع مشکلات دانشجویان، امور دانشجوئی همواره آماده مشاوره با دانشجویان بوده‌است که با همت و پیگیری مسئولین دانشگاه بزودی واحد مشاوره آغاز به‌کار خواهد نمود.

پیوست مصوبه جلسه ۱۹۷ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها ومراکز آموزشی

مصادیق پوشش (مجاز و غیرمجاز) ویژه دانشجویان در تبیین تبصره /۳ د، ماده ۶

(آیین نامه انضباطی دانشجویان ( مصوب جلسه ۳۵۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی


پوشش در دانشگاه


۱- پوشش مختص محیط آموزشی دانشگاه(کلاس‌ها، سفرهای مطالعاتی، اردو، سلف، داخل سرویس‌ها و…)

۱-۱- لباس:
۱-۱-۱- لباس‌ها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباس‌های سایر محیط‌ها نظیر: جشن‌ها، محیط‌های تفریحی ورزشی، استراحت و… متفاوت و به دور از مدهای افراطی باشد.

۲-۱-۱- رنگ لباس‌ها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد و موجب جلب توجه نگردد.
۳-۱-۱- لباس‌های مورد استفاده در دانشگاه باید از مصادیق لباس‌های غیرمجاز نباشد.

۲-۱- کفش و جوراب:
۱-۲-۱- کفش‌ها باید ساده و در خور شأن و منزلت دانشگاه باشد.
۲-۲-۱- کفش‌های صندل و دمپایی، پاشنه‌های خیلی بلند (بالای ۵ سانتی متر)، پوتین‌های بلند (تا زانو) در صورتی که با شلوارک پوشیده شود و کفش‌هایی که در میهمانی‌ها و مجالس ویژه استفاده می‌گردد، نباید پوشیده شود.
۳-۲-۱- پوشیدن جوراب در محیط‌های آموزشی لازم می‌باشد.
۴-۲-۱- رنگ جوراب‌ها و کفش‌ها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد.

۳-۱- جواهرات و زیور آلات:
جواهرات و زیور آلات مورد استفاده در محیط آموزشی باید از مصادیق مجاز (مانند حلقه ازدواج، ساعت و…) باشد.

۴-۱- مواد معطر:
استفاده از مواد معطر ملایم مجاز است.

۵-۱- آرایش و ترکیب ظاهری:
۱-۵-۱- بهداشت و پاکیزگی فردی شرط لازم برای دانشجویان می‌باشد.
۲-۵-۱- آرایش‌هایی که جنبه زیبایی، جلب توجه دیگران را دارد در محیط آموزشی ممنوع می‌باشد. (مثل استفاده از پروتز و ژل برای پسران و لوازم آرایشی صورت برای دختران)
۳-۵-۱- طول ناخن‌ها باید مناسب باشد. استفاده از لاک، ناخن مصنوعی و جواهرات ناخن ممنوع می‌باشد.
۴-۵-۱- آرایش و پیرایش موها باید مناسب با شأن دانشگاه باشد.

۲- مصادیق البسه، متعلقات وابسته به البسه و… (غیرمجاز)

۱-۲- مصادیق غیرمجاز برای دختران:
۱-۱-۲- استفاده از کلاه بدون مقنعه ممنوع می‌باشد.
۲-۱-۲- نپوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن جز صورت و دست‌ها تا مچ (مانند استفاده از روسری‌های نازک و کوتاه، استفاده از جوران نازک…)
۳-۱-۲- استفاده از دامن ممنوع می‌باشد.
۴-۱-۲- استفاده از شلوارهای چسبان و کوتاه و شلوارهایی که تعمداً پاره یا وصله داشته باشد، ممنوع می‌باشد.
۵-۱-۲- استفاده از طلا و جواهرات که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن به جز گوشواره (نظیر بینی، زبان، ابرو و…) مجازنیست.
۶-۱-۲- بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، استفاده از جواهرات ناخن یا طرح‌های هنری روی ناخن، استفاده از لاک ناخن در محیط آموزشی ممنوع می‌باشد.
۷-۱-۲- استفاده از جواهرات و زیور آلات غیر معمول (مانند استفاده از بازیت(زنجیر پا) و انگشتر در پا نگین‌های دندان و…)
۸-۱-۲- آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف (مثل تاتو کردن، بافتن مو، درست کردن مو به صورت تیغ تیغی)
۹-۱-۲- مانتوهای نامناسب (مانند: مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کاملاً مشخص باشد، مانتوهای با رنگ زننده و تند و…)
۱۰-۱-۲- چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری.

۲-۲- مصادیق غیرمجاز برای پسران دانشجو:
۱-۲-۲- استفاده از کراوات و پاپیون از هر نوع
۲-۲-۲- استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ، نازک و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشد.
۳-۲-۲- استفاده از زیور آلات، گردن بند، زنجیر، مچبند، دستبند، گوشواره، لاک و انگشتر طلا (به استثناءحلقه ازدواج)
۴-۲-۲- استفاده از رنگ‌ها و آرایش‌های مو به صورت تند و زننده (مش کردن، فرکردن، بافتن و…) بلند بودن مو بیش از حدمعمول به طوری که یقه لباس پایین‌تر بیاید و… ممنوع می‌باشد.
۵-۲-۲- استفاده از کلاه ورزشی، کلاه‌های نامناسب با محیط دانشگاه
۶-۲-۲- برداشتن ابرو، تاتو و رنگ کردن
۷-۲-۲- لباس‌های اندامی مردانه، تنگ و چسبان، آستین خیلی کوتاه مانند حلقه‌‌ای، یا رکابی و…

۳-۲- مصادیق غیرمجاز برای دختران و پسران دانشجو:
۱-۳-۲- مچ بندهای (دست و پا) غیر متعارف که دارای نقوش زننده علایم گروه‌های ضد اسلام و ضد انقلاب و ضد اخلاق و یا پولک دار، چراغ دار، قفل دار، زنجیردار و… می‌باشند.
۲-۳-۲- استفاده از پیشانی بند، شال و دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کیف‌هایی که دارای نقوش و نوشته‌هایی با حروف لاتین وزننده و یا دارای علامت گروه‌های ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشند.
۳-۳-۲- استفاده از لباس‌هایی که روی آن تصاویر زن: اندام‌های جنسی، الفاظ رکیک، عبارات عاشقانه و مبتذل، تصاویر فکاهی وپوچ و بی‌معنا، شعارهای قومی و نژادی، آرم و نشانه‌های ضد اسلام و ضد انقلاب و ضد اخلاق و گروه‌های ضد اسلام و ضدانقلاب و ضد اخلاق و گروه‌های خاص حاوی تبلیغات تجاری که براساس هنجارهای اجتماعی می‌توانند زننده یا توهین آمیزتلقی شوند یا محیط آموزشی را خصمانه سازند ممنوع است.
۴-۳-۲- در نواحی قابل رؤیت بدن نباید خالکوبی وجود داشته باشد و در صورت وجود حتی الامکان باید پوشیده شوند.
۵-۳-۲- استفاده از لباس‌ها و آرم‌هایی که متعلق به گروه‌های خاص انحرافی از جمله: رپ، هوی و… می‌باشند.
۶-۳-۲- تاتو صورت (لب و ابرو و چشم)

آئین‌نامه‌ها و فرم‌ها
آئین‌نامه‌های مربوط به امور دانشجویی ذیلا به اطلاع دانشجو خواهد رسید:
از کلیه دانشجویان عزیز درخواست می‌شود برای تسهیل در زندگی دانشجویی تمامی آنها را دقیقا مطالعه فرمایند.
آئین‌نامه‌های مربوط به عفاف‌و‌حجاب:
آئین‌نامه انضباطی دانشجویان دانشگاه صنعتی سجاد
آئین‌نامه انضباطی دانشجویان در سال ۱۳۸۴ به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید و شیوه‌نامه اجرایی آن در اسفندماه سال ۱۳۸۷ با امضای وزرای علوم و بهداشت به دانشگاه‌های سراسر کشور جهت اجرا ابلاغ شد. در این مختصر اجمالی از نقش و وظیفه کمیته انظباطی دانشگاه به اطلاع دانشجویان عزیز رسانده می‌شود.
ضرورت‌ها و بایدها
دانشگاه به تحقیق مرکز تولید علم و دانش و یکی از ارکان موثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می‌شود و اهمیت نقش دانشجویان به‌عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف رشد و توسعه پایدار جامعه پیروزی انقلاب و تثبیت نظام انکارناپذیر است.
از این‌رو توجه به مسائل فرهنگی دانشگاه و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آن همواره مورد عنایت خاص بوده است. پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگه‌داشتن محیط‌های آموزشی و پژوهشی و تامین حقوق عمومی دانشگاهیان و از طریق ترغیب دانشجویان با حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی‌نظمی هنجارشکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می‌شوند که کمیته انظباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل شده‌است.
بدیهی است توجه به شیوه‌های برخورد صحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم‌گیری جزو اصول اساسی و خدشه‌ناپذیر کمیته‌های یک نهاد رسمی دانشگاه است که از اعضای هیات‌علمی و دانشجویان تشکیل می‌شود.
این کمیته موظف است ضمن تاکید بر انجام مسئولیت قانونی خود از هرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می‌آورد اجتناب ورزد.
گزیده‌ای از مقررات و اختیارات کمیته‌های انضباطی دانشجویان
کمیته‌های انضباطی دانشجویان دانشگاه‌ها می‌توانند بر اساس شیوه‌نامه اجرایی و نوع تخلف یکی از تنبیهات مندرج در صفحه بعد را برای متخلفین در نظر بگیرند.
در تخلفات شدیدتر احکام دیگری در شیوه‌نامه طی بندهای ۱۳ تا ۲۰ پیش‌بینی شده که شامل تغییر محل تحصیل، منع موقت تحصیل به مدت ۳ یا ۴ نیمسال و یا اخراج از دانشگاه بوده و توسط کمیته مرکزی انضباطی دانشجویان صادر می‌شود.

نمونه‌ای از تنبیهات پیش‌بینی شده برای برخی تخلفات به شرح زیر است:
جعل امضا یا اسناد دانشگاه:
متخلف به تنبیهات مندرج در بند‌های ۳ تا ۵ و در صورتی که جعل منجر به قبولی در دروس دانشگاهی و یا تغییر نمره باشد به بند ۶ و یکی از تنبیهات مندرج در بندهای ۷ تا ۱۰ محکوم می‌شود و در مواردی که تخلف سنگین‌تر باشد ممکن است تنبیهات بندهای ۱۳ تا ۲۰ نیز برای متخلف در نظر گرفته شود.
تخلف در امتحان:
متخلف به تنبیه مندرج در بند ۶ و یکی از تنبیهات بندهای ۱ تا ۵ محکوم می‌شود. در صورت تکرار تخلف و یا همراه بودن تقلب در امتحان با دیگر تخلفات مندرج در آئین‌نامه تنبیه به یکی از بندهای ۹ تا ۱۲ قابل‌تشدید است.
اخلال در نظم دانشگاه:
متخلف به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای ۱ تا ۹ (به‌جز بند ۶) محکوم می‌شود.
استعمال مواد مخدر، شرب خمر و یا قمار:
متخلف به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای ۴ تا ۱۰ (به‌جز بند ۶) محکوم می‌شود.
عدم رعایت شئونات دانشجویی:
براساس شدت تخلف و یا تکرار، متخلف به یکی از تنبیهات مندرج در بندهای ۱ تا ۹ .
توضیحات مبسوط‌تر در مورد تخلفات دانشجویی و مراحل رسیدگی به آنها تا تشکیل کمیته‌های بدوی و تجدید‌نظر و صدور حکم در آئین‌نامه انضباطی و شیوه‌نامه اجرایی آن آمده‌است. این آئین‌نامه و شیوه‌نامه آن محرمانه نبوده و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به معاونت دانشجویی و فرهنگی یا کتابخانه دانشگاه آن را دریافت و مطالعه نمایند.
انتظار می‌رود جوانان عزیز دانشجو که برگزیده‌ای از میان خیل جوانان متعهد و مسلمان این مرز و بوم بوده و اساسا سلامت اخلاقی ایشان وجه تمایزشان نسبت به سایرین است با آگاهی نسبت به حقوق و وظایف خود و درک عمیقی که از شان و منزلت والای خود و محیط دانشگاه دارند در رعایت ضوابط و مقررات انضباطی دانشگاه کوشا باشند و دیگر دوستان خود را نیز به این مهم و حفظ محیط سالم علمی و در عین‌حال صمیمی دانشگاه فراخوانند.

شماره بند مربوط در آئین‌نامه تنبیه
۱. احضار و اخطار شفاهی
۲و۳. تذکر و یا اخطار کتبی بدون درج در پرونده
۴و۵. تذکر و یا توبیخ کتبی با درج در پرونده
۶. دادن نمره ۲۵٪ در درس مربوط به تخلف
۷. محرومیت از تحصیلات رفاهی دانشگاه
۸. دریافت خسارت از دانشجو
۹و۱۰. منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال بدون و یا با احتساب در سنوات تحصیل
۱۱و۱۲. منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال بدون و یا با احتساب در سنوات تحصیل

سازگاری در دانشگاه
برگرفته از بروشورهای دفتر مرکزی مشاوره
گذر از دبیرستان به دانشگاه انتقالی شیرین و در عین‌حال پیچیده است. هر اندازه شناخت و آگاهی نسبت به زندگی دانشجویی و قوانین و مقررات دانشگاه بیشتر باشد روند سازگاری با این دوران ساده تر و دلچسب‌تر صورت می‌پذیرد. قدر مسلم تفاوت‌های زیادی میان محیط‌های دبیرستان و دانشگاه وجود دارد، این تفاوت‌ها به همراه دغدغه‌های شخصی فرد در زمینه تصمیم‌گیری‌های زندگی، شغل و غیره گاه دانشجوی تازه‌وارد را دچار سردرگمی می‌سازد.
زمانی که فرد پیش از ورود به دانشگاه با تردیدها و نگرانیهای خود کنار می‌آید، سازگاری بهتری را طی دوران تحصیل خواهد داشت و دسترسی به اهدافش راحت‌تر خواهد شد.
سازگاری در دانشگاه در چند بعد مطرح می‌شود.
سازگاری با محیط‎‎‎ جدید:
محیط دانشگاه، غالباً به دبیرستان فضای وسیع‌تری را در نظر میگیرد و آشنایی با همهی مکانها و همهی افراد در مدت‌زمان کوتاه امکانپذیر نمیباشد. دانشجو باید به خود فرصت دهد تا به‌تدریج با محیط آشنا شده و افراد جدید را بشناسد.
در این مدت ممکن است احساس تنهایی کند، این غربت طبیعی است. برای دانشجویانی که در شهری غیر از زادگاه خود مشغول به تحصیل میشوند، سازگاری با محیط جدید از دیگر مسائلی است که حل آن نیاز به صرف وقت و زمان دارد و خوگرفتن به فضا و مکان جدید صبر و شکیبایی میطلبد.
در مجموع جهت سازگار شدن با محیط جدید:
به خود فرصت دهید. ۲- از تغییرات و تحولات پیش‌آمده دچار وحشت نگردید. ۳- صبور و شکیبا باشید. ۴- از تغییرات در جهت بالندگی و رشد خود بهره بگیرید.
سازگاری با روند جدید یادگیری:
در دانشگاه برخلاف دبیرستان آزادی و اختیار بیشتری به دانشجو داده میشود تا خود بتواند روند تحصیلیاش را با توجه به توانمندی‌های شخصی تنظیم نماید و تابع دوستان و دیگر افراد نباشد.
مطالب و موضوعات مطرح شده در کلاس‌های دانشگاهی نسبت به دبیرستان، متنوع‌تر است و با حجم بیشتری ارائه میگردد و از دانشجو انتظار میرود فعالیت‌های زیادی خارج از کلاس داشته باشد.
دانشگاه نسبت به دبیرستان محیطی چالش‌برانگیزتر است، در سایه این چالش‌ها فرصتی ایجاد می شود تا افراد به رشد شخصی برسند.
در دانشگاه مسئولیت بیشتر یادگیری‌ها بر عهده خود دانشجو می‌باشد و اوست که باید به دنبال موضوعات مختلف و یادگیری‌های جدید باشد.
پس جهت کنار آمدن و سازگار شدن با مسایل مطرح شده به نکات زیر توجه فرمایید:
۱- گروه‌های مطالعه تشکیل دهید تا به‌طور مرتب برای هر یک از دروس مشکل، یگدیگر را ملاقات کنید و با هم به مطالعه و رفع مشکل بپردازید.
۲- ساعات منظم و مشخصی را برای مطالعات انفرادی خود اختصاص دهید.
۳- کارهای محول شده را تقسیم‌بندی کنید، به هر قسمت، زمانی را اختصاص دهید و آخرین زمان ممکن برای انجام آن کارها را نیز مشخص کنید.
۴- از کتاب‌های کمک‌درسی مفید در کتابخانه استفاده کنید.
۵- مطالعات آزاد و غیر درسی خود را افزایش دهید.
۶- با اساتید و مدرسان خود در ارتباط باشید و در صورت لزوم، در ساعات معینی به دفاتر آنها رجوع کرده و پاسخ پرسش‌‌های خود را جستجو کنید.
۷- با طرح سوالات مفید در کلاس، علاقمندی خود را به دروس نشان دهید.
۸- یک برنامه هفتگی برای خود داشته باشید تا بتوانید تکالیف خود را به موقع و بطور منظم به انجام رسانید.
۹- به توصیه مشاوران تحصیلی توجه نمایید و گاه از دانشجویان سال‌های بالاتر راهنمایی بخواهید.
سازگاری عاطفی:
اگرچه همه دانشجویانی که برای اولین بار از خانه خود دور می‌شوند و در شهری غیر از زادگاه خود مشغول تحصیل می‌شوند دچار مشکلات سازگاری نمیگردند ولی متاسفانه تعدادی از افراد دچار این مشکل هستند. در واقع دوری از خانواده، تجربه جدیدی است که گاه غم و اندوه به همراه دارد.
معمولا دانشجویانی که دچار مشکلات عاطفی از این دست هستند، مسائل ذیل را تجربه می‌کنند:
- دچار بی‌خوابی و کم‌خوابی هستند.
- از کارهای کلاس عقب افتاده‌اند.
- تغدیه متناسب و متعادل ندارند.
- به‌شدت نگران نمرات کلاسی هستند.
- نگران دوست شدن با افراد جدید و به عبارتی نگران «دوست‌یابی» هستند.
- به هنگام مشکل از کسی کمک نمی‌خواهند.
اگر شما هم احساس غم و غربت می‌کنید و در کارهای دانشگاهی و سایر مسائل مطرح شده دچار مشکل هستید، بایستی هرچه سریع‌تر راهکارهای سازگارانه را بیاموزید، این سازگاری به شیوه‌های زیر امکان‌پذیر است:
۱- به مطالعه بروشورها و کتاب‌های خاص بپردازید.
۲- با مشاورین دانشگاهی مشورت نمائید.
۳- با دوستان خود به صحبت بنشینید و دیدگاه‌های آنان را در موقعیت‌های مشابه جویا شوید.
۴- با دانشجویان سال‌های بالاتر به گفتگو بنشینید و از مسائل و مشکلات سایرین نیز باخبر گردید و متوجه شوید در مقابل مشکلاتی از این قبیل تنها نیستید.
۵- از طرفی شما می‌توانید با خانواده خود از طریق تلفن یا نامه و... در تماس باشید و برخی از مسائل خود را با آنان مطرح کرده و از تجارب آنان استفاده نمائید.
سازگاری با هم‌اتاقی:
برای دانشجویانی که با یک یا چند هم‌اتاقی زندگی می‌کنند مسائل جدیدی مطرح خواهد شد که چنانچه افراد راهکارهای سازگارانه با محیط را نشناسند دچار مسائل و معضلاتی خواهند شد. جهت سازگاری بیشتر با هم‌اتاقی بهتر است دانشجویان به نکات ذیل توجه نمایند:
۱- شناخت و آگاهی خود را نسبت به ویژگی‌های شخصیتی هم‌اتاقی و یا هم‌اتاقی‌هایتان بالاتر ببرید.
۲- رفتارهای قاطع و در عین‌حال دوستانه و منطقی داشته باشید.
۳- صبور باشید.
۴- طرف مقابل را درک کنید.
۵- کلیه انتظارات خود را روشن و مشخص سازید.
۶- در مورد مسائلی چون تعلقات و وسائل شخصی، پاکیزگی و نظافت، نوع ارتباطات، پذیرفتن مهمان، ساعات رفت و آمدها، استقلال و... به گفتگو بنشینید و مواضع مشترکی را اتخاذ کنید.
۷- نسبت به عدم توافق‌ها و اختلاف عقاید واقع‌بین باشید.
۸- دیدگاه‌های هم‌اتاقی خود را بشناسید.
۹- رفتارهایی را که باعث آزارتان می‌شود برای هم‌اتاقی خود روشن و مشخص سازید.
۱۰- در صورت انجام خطا از وی پوزش بخواهید.
۱۱- بخشش و گذشت داشته باشید.
۱۲- شنونده خوبی باشید.
۱۳- مودب و متین باشید.
۱۴- مهارت‌های ارتباطی خود را ارتقا بخشید.
۱۵- از اشتباهات دیگران درس زندگی بگیرید.
سازگاری با افراد و یافتن دوستان جدید:
برای برخی از دانشجویان ایجاد روابط جدید کاری مشکل است. برخی از دانشجویان جدیدالورود سعی می‌کنند بیشتر با همان افرادی که در هفته‌های اول دانشگاه ملاقات داشته‌اند وقت بگذرانند و فرصت آشنا شدن با افراد جدید و جالب را از خود می‌گیرند. در حالیکه در چنین موقعیتی یک دانشجوی جدید باید به نکات ذیل توجه نماید:
- در دانشگاه دوستی‌ها و روابط جدیدی شکل خواهد گرفت که بایستی نسبت به آنها واقع‌بین بود. قدر مسلم یک‌شبه نمی‌توان به دوستی‌ها عمق معنا بخشید و این روند طی زمان شکل خواهد گرفت و گاه برخی از این دوستی‌ها تا پایان عمر ادامه خواهد یافت.
- زندگی در محیط دانشگاه فرصتی است برای آشنا شدن با افراد متفاوت با پیشینه‌های مذهبی و فرهنگی متفاوت و این تجربه بسیار مهمی در زندگی دانشجویی است چرا که سبب آشنا شدن ادیان و فرهنگ‌ها و شناخت بیشتر دنیا می‌شود و ذهن فرد متوجه دنیای بیرون می‌کند.

خوابگاه دانشجویان غیربومی

دانشجویان غیربومی متقاضی خوابگاه، پس از بازدید و انتخاب خوابگاه مورد نظراز لیست ذیل می‌توانند برای دریافت معرفی نامه به امور دانشجویی واقع در ساختمان شماره ۲ طبقه اول مراجعه نمایند.



لیست خوابگاه‌های غیردولتی فعال در مشهد جهت اسکان دانشجویان برای ترم جاری:

نام خوابگاه مسئول خوابگاه ظرفیت قیمت ماهیانه(تومان) شماره تماس آدرس جنسیت پذیرش
پرتو شاندیز جهانگشته ۷۰ ۸۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۳۱۸۲۵۵۳ شاندیز- مدرس ۱۱- جنب بنگاه دخترانه
دانشجو عالمی ۷۰ ۱,۱۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۸۰۴۴۱۲۰ بلوار دانشجو- دانشچوی ۲۷- پلاک ۵۱ دخترانه
مفید مفید ۱۸۰ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۲۳۳۶۲۴۶ شهرک غرب- فلاحی ۷-بهورز ۴/۳- پلاک ۱۵ و ۱۳ دخترانه
سجاد بابایی ۱۳۰ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۶۱۴۳۱۲۳ سجاد- خیابان پامچال ۴- پلاک ۵۶ دخترانه
جلال آل احمد عطاریانی ۴۰ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۰۹۳۶۴۳۰۸۱۱۰ بلوارجلال آل احمد - جلال آل احمد ۲- پلاک۵۷ دخترانه
آوا محمدی ۵۲ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۰۹۰۵۱۳۱۱۴۵۱ احمدآباد - ملاصدرا ۲۱– پلاک ۲۰ دخترانه
صدف جلالیان ۱۰۰ ۹۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۴۳۵۵۹۷۹ سید رضی۷ - پلاک۲۲۳ دخترانه
ثمانه جودی ۴۰ ۶۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۳۱۴۴۱۰۵ دانشگاه ۹ -پلاک ۱۴ دخترانه
ناظران پیوندطلب ۴۰۰ ۷۰۰,۰۰۰ ۰۵۱۳۷۲۷۶۴۶۸ بلوار ابوطالب، بین ابوطالب ۱۴ و ۱۶ دخترانه
مریم مجنون ۱۲۰ ۷۵۰,۰۰۰ ۰۵۱۳۷۶۸۶۷۳۵ خیابان فلسطین ۴ پلاک ۶۰ دخترانه
ولایت کریمی ۷۰ ۹۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۷۱۶۷۱۹۱۱ بلوار امامت- امامت ۳۲- پلاک ۳۲ پسرانه
شهید ساجدی محمدی ۸۰ ۸۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۶۹۳۳۴۹۸ میدان شهدا- شهیدعبادی۲۳ - پلاک ۵ پسرانه
نوید حسینی ۱۰۰ ۸۰۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۴۸۰۰۰۴۵ وکیل آباد ۱۰- پلاک ۶ پسرانه
آیندگان پوررحیمی ۷۵ ۸۵۰,۰۰۰ ۰۹۱۵۳۱۸۴۴۲۹ بلوار سیدرضی- سید رضی ۵۵- پلاک ۲۴۶ پسرانه